Blog: lepotni pripravki iz sode bikarbone

LEPOTNI PRIPRAVKI IZ SODE BIKARBONE
Soda bikarbona je kemijsko čist natrijev hidrogenkarbonat (NaHCO3) in je rezultat proizvodnega procesa, ki ga je pred 150 leti razvil belgijski kemik Ernest Solvay.

Gospodinje z njo že dolgo čistijo in kuhajo, malo manj znana pa je uporabnost sode bikarbone v lepotne namene in pri negi telesa.

soda-bikarbona-660×320

Piling za telo: Soda bikarbona je zaradi svoje nežne abrazivnosti idealno sredstvo za pripravo pilinga. Zmešamo 4 žlice čistilnega mleka z dvema žlicama sode bikarbone. Mešanico nanesemo z nežnimi krožnimi gibi po celem telesu.

Za nego in čiščenje rok: Za mehčanje kože, raztopimo 2 žlici sode bikarbone v litru mlačne vode in vanjo za 10 minut potopimo dlani. Za odstranjevanje sledov umazanije, posujemo ščepec sode bikarbone po vlažni krtački in nato nežno drgnemo okoli nohtov.

Kopel proti trdi koži na stopalih: Za kopel za stopala raztopite 2 žlici sode bikarbone v topli vodi in namakajte stopala. Nato lahko odmrlo kožo tudi mehansko odstranite s strgalom ali pilo. Otrdelo kožo na stopalih lahko zdrgnete s pilingom iz sode bikarbone, pripravljenim iz treh delov sode in enega dela vode.

mainimg2

Za čiste, bele zobe in svež zadah: Dodamo sodo bikarbono (četrt čajne žličke) zobni pasti, ki smo jo iztisnili na zobno krtačko in si kot običajno očistimo zobe. Za svež zadah sperimo ustno votlino z raztopino sode bikarbone (1 čajna žlička na kozarec mlačne vode).

soda bikarbona in beli zobje

Soda bikarbona za mehke lase: Zaradi svoje nežne bazičnosti deluje soda bikarbona blagodejno na lase in lasišče, pripomore pa tudi k popolnejši odstranitvi ostankov izdelkov za utrjevanje las. Enkrat tedensko dodamo 1 žličko sode bikarbone k običajnemu šamponu, direktno v dlan. Nato masiramo in dobro izperemo. Krtače in glavnike očistimo tako, da jih čez noč namočimo v močni raztopini sode.

t_2462b9b1bd83b589c5b262d72a395c4f_226402_magicnobilje_v

LiCare.si

Ta vnos je objavil Blog uporaba sode bikarbone, beli zobje s sodo bikarbono, sodabikarbona in piling, lepotni pripravki iz sode bikarbone, soda bikarbona, Licare.si v Torek, 6. 9. 2016 in označil z LiCare.
← Prejšnji prispevek Naslednji prispevek →