Blog: najboljši triki za ohranjanje mladostnega videza

Najboljši triki za ohranjanje mladostnega videza
Prekoračile ste svoja 20. ali 30. leta in vas ohranjanje mladostnega videza še ne skrbi, ker znaki staranja še niso vidni? Na žalost se motite.

beauty-skin-care-tips-in-hindiMladostni videz vaše kože ima manj opraviti z leti kakor s tem, kako dobro skrbite zanjo. Če ste pogosto izpostavljeni močnim sončnim žarkom, stresu ali kadite, bo vaša koža kaj kmalu dobila značilnosti postarane kože, pričela bo izgubljati kolagen, sijaj in elastičnost. Kmalu se bodo pojavile prve gubice in vaša koža bo videti izčrpana in postarana.

Precej lažje je preprečiti poškodbe kože, kakor kasneje odpravljati posledice. Dobra novica je, da še vedno lahko zaustavite prezgodnje staranje kože in vaša koža zablesti z naslednjimi triki.

Prenehajte s kajenjem

Ste že kdaj opazovali dolgoletne kadilce, kakšna je njihova koža? Pri nekaterih je tako zgubana, kakor zmečkan papir. Kadilca prepoznate že po gubicah nad usti, ki se pojavijo zaradi nenehnega šobljenja ustnic. Gubice izgledajo kakor puščice, ki hočejo reči: »Tukaj vtaknite cigareto.« Kajenje je na drugem mestu med škodljivimi dejavniki poškodb kože, takoj za izpostavljenostjo soncu. Nikotin zožuje žile in zmanjša dotok kisika v kožo.

Privoščite si nego obraza

Nega obraza vam bo vzela 30 minut. Sestavljena je iz čiščenja, odstranjevanja odmrle kože, parne kopeli in vlaženja kože. Nego obraza si lahko naredite sami doma ali delo prepustite strokovnjakom v lepotnih salonih.

Poskrbite za zaščito pred soncem

Sonce močno poškoduje vašo kožo in poskrbi za prezgodnje staranje. Na obrazu uporabljajte naravne zaščitne kreme za sončenje s faktorjem najmanj 30. Prekomerna izpostavljenost soncu je na splošno škodljiva za vaše zdravje, zato vedno poskrbite za primerno zaščito, ne glede na dež in oblake.

Uporabljajte senčnike

Ko se vozite z avtomobilom postavite senčnik na levo stran. Ravno med vožnjo smo najdlje izpostavljeni škodljivemu vplivu sonca. Pri mnogo ženskah so ugotovili, da je njihova leva stran lica bolj poškodovana zaradi sonca in zato bolj postarana. To pa ravno zaradi tega, ker so veliko časa preživele za volanom avtomobila. Če ste pogosto sovoznice, seveda postavite senčnik na desno stran.

Bodite nežni do svoje kože

Ne vlecite in drgnite vaše kože. Poškodovana in starejša koža je že tako doživela dovolj poškodb zaradi UV sevanja, stresa in monoksida iz okolja, zato res ni potrebe, da bi jo vi še dodatno poškodovali.

Redno vlažite svojo kožo

Mit, da gubice nastanejo zaradi izsušene kože je resničen, zato redno vlaženje zmanjša in upočasni pojav gubic. Premislite tudi o uporabi dobre kreme za nego predela okoli oči. Nekateri strokovnjaki trdijo, da kreme za predel oči nimajo učinka, vendar ženske vseeno prisegamo na njih.

Ne zanemarjajte svojega vratu in dekolteja

Znaki staranja se bodo najprej pojavili na vašem vratu in dekolteju, saj se tam nahaja najmanj maščobnih blazinic. Poiščite kreme, ki vsebujejo učinkovine sestavine proti staranju, kot so vitamin A (retinol), kinetin, baker ali vitamin C.

Ne pretiravajte s sončenjem

Tudi če se gubice še niso pojavile, ne pretiravajte s sončenjem že zdaj, saj se bodo sčasoma pojavile. Ko se bodo pojavili znaki staranja, boste porabili veliko denarja, da jih omilite. So se že pojavile poškodbe kože? Mnogi saloni vam lahko priskočijo na pomoč s svetlobno pulzno terapijo. Za pegice ali pa temne madeže na obrazu, ki so se pojavili, pa lahko poskrbite z limoninim sokom, razredčenim z vodo. Pripravek uporabljajte dvakrat na dan, dokler pegice ne zbledijo.

Ne lotevajte se nege vaše kože kampanjsko

Pomembno je, da čistite kožo svojega obraza vsak večer. S tem ne boste preprečili le razširjene pore na obrazu, temveč boste tudi sprali onesnaženje iz okolja, kateremu je bila vaša koža izpostavljena.

Resnica je, da nimamo vsi popolne kože. Pri tem niso izjema niti slavni. Največji razlog videza vaše kože je zapisan v dednosti. Če imate v genih težave s kožo, so možnosti, da bo vaša polt popolna navkljub uporabi najboljših krem in losjonov za telo, dokaj male. Tolažite se lahko s tem, da imajo podobne težave tudi Britney Spears, Cameron Diaz, Jennifer Lopez in Mariah Carey. Spretne vizažistke in retuširanje fotografij šele pričarajo zavidljivo polt.

Če boste upoštevale vsaj nekaj od naštetih trikov, boste lahko uživale v lepoti svojega mladostnega videza dlje časa. Enostavno je in izplača se!