Blog: osnove nege kože v 4ih korakih

Osnove nege kože v 4ih korakih
Pravilna nega kože: čiščenje, vlaženje in triki proti staranju kože

Pri ohranjanju mladostnega videza kože na obrazu, je pomembna pravilna nega kože. Pokazali vam bomo, kako preprosto in učinkovito očistiti, negovati in nahraniti vašo kožo. Prvo pravilo je, da se nikoli ne izpostavljate soncu brez zaščitne kreme za sončenje ki ima faktor vsaj 30SPF.

V 4ih korakih vam bomo predstavili osnove nege kože. Ker nas je vse več, ki se zavedamo prednosti naravne kozmetike, smo naredili poudarek na naravnih in ekoloških proizvodih za nego kože.

Pravilno nego kože prilagodite svojemu tipu kože: mastna, normalna/mešana, suha, občutljiva ali poškodovana zaradi sonca.

Osnove nege kože, korak 1: Čiščenje

Preprosto načelo čiščenja kože je, da najprej poiščete dober naravni čistilni gel za obraz, ki ustreza vaši koži in se ga držite.

photodune-217662-intense-look-xsMed naborom naših izdelkov boste zagotovo našli najboljši čistilni gel za vas. Pri izbiri pravega za vas, vam bomo z veseljem pomagali. Za dober čistilni tonik ni potrebo, da zapravite 30€ ali 40€. Izogibajte se uporabi mila, ki bo vašo kožo izsušilo. Za vse, ki uživate v popolnoma naravnih proizvodih, poskusite kožo obraza očistiti z mlekom ali z jogurtom. Le kdo bi si mislil, kaj?

Nekaj dobro preizkušenih nasvetov za čiščenje obraza:

Bodite previdni, da ne boste prepogosto čistili kože obraza, saj lahko tudi prepogosto čiščenje kože pusti negativne posledice. Resnično je potrebno obraz očistiti le zvečer, da odstranite make-up in s tem preprečite zamašene pore.

Če imate suho kožo, lahko uporabite hladilno kremo. Hladilno kremo nanesite na obraz in jo nato zbrišite s suho brisačko. Vode ne potrebujete pri tem čiščenju. Če imate trdo vodo v vašem kraju, lahko ta še posebej škodljivo vpliva na vašo kožo.

Za čiščenje obraza večina žensk prisega na vodno metodo: Uporabite toplo vodo, da omehčate nečiste in zamašene pore. Uporabite le za orehovo lupino čistilnega gela, ga nanesite na obraz z krožnimi gibi. Dobro vtirajte v obraz, nato sperite s hladno vodo.

Vsi, ki so zelo natančni pri negi kože svojega obraza, za nego ne uporabljajo vode iz pipe, saj vsebuje grobe minerale in dodatke, kakršna sta fluorid ali klor.

Vedno odstranite celoten make-up s primernim odstranjevalcem ličil. Območje okoli oči je še posebej občutljivo, zato po tem območju med čiščenjem ne drgnite premočno. Kot naravni odstranjevalec ličil okoli oči lahko uporabite olivno olje.

Zjutraj, ko se prebudite, splaknite svoj obraz z mlačno vodo, saj je to vse, kar potrebujete. S tem odplaknete odvečno olje vaše nočne kreme. Ne umivajte svojega obraza z mrzlo ali toplo vodo, saj povzročata pokanje kapilar.

Osnove nege kože, korak 2: Piling

Piling kože je postopek, ki ga velika večina preskoči pri tedenski negi kože. Vendar verjemite, opazili boste spremembo, ko boste začeli skrbeti za svojo kožo tudi s pilingom. Moški naj bi imeli ravno zaradi tega dosti mlajši videz kože kakor ženske, ker z britjem redno poskrbijo za piling svoje kože oz. za odstranjevanje odmrle kože.

Na izbiro imate kar nekaj načinov odstranjevanja odmrle kože:

Piling obraza. Piling za obraz si lahko kupite ali pa ga izdelate sami. Najpogostejši so pilingi na osnovi sladkorja ali soli. Svoj piling si lahko izdelate z mešanico rjavega sladkorja in kokosovega olja, lahko pa kupite naravni piling za obraz.
Brisačka za umivanje. Za orehovo lupinico čistilnega gela in ščepec belega, rafiniranega sladkorja nanesite na kožo obraza s pomočjo brisačke in s krožnimi gibi nežno masirajte obraz. Obraz splahnite z vodo in na vašem obrazu ne bo več znakov odmrle kože. Če je vaša koža suha, poskusite z ekstra deviškim kokosovim oljem.
Mikrodermabrazija.
Kemični pilingi.
Osnove nege kože, korak 3: Vlaženje

Koliko je res primerno vlažiti kožo? Najboljši odgovor vam bo podala vaša koža. Ko je vaša koža napeta, kar vpije po dobri vlažilni negi. Z vlaženjem ne pretiravajte, ker lahko kreme zamašijo pore.

Vse ki prisegata na naravne proizvode, nič ne navlaži vaše kože kakor dobro olje. Uporabite lahko ekstra deviško kokosovo olje, olivno olje, mandljevo olje ali jojobino olje.

Osnove nege kože, korak 4: Nanos sončne kreme

Gubice se najraje pojavijo na koži, poškodovani zaradi sonca. Zato je pomembno, da uporabljate sončno kremo za obraz z zaščitnim faktorjem najmanj 30, tudi pozimi in v oblačnih dneh. Pri izbiri zaščitne kreme bodite pozorni, da vsebuje Mexoryl ali Helioplex. Dovolj boste že pripomogli, če boste za nego kože izbrali dnevno kremo, ki vsebuje UV zaščito.