ZDRAVJE

5 prednosti sončne kreme

Upajmo, da ste že slišali, kako pomembna je krema za sončenje za splošno zdravje in videz vaše kože. Vsakodnevno nošenje kreme za sončenje je ključni del vaše rutine nege kože, brez nje pa občutljivo kožo na obrazu izpostavljate nepotrebnim poškodbam zaradi izpostavljenosti soncu.

Ohranja polt enakomerno

Uporaba kreme za sončenje na obrazu pomaga, da je vaša polt enakomerna. Poškodbe zaradi sonca so eden od številnih vzrokov za neenakomeren ton kože in vsakodnevna krema za sončenje pomaga preprečiti te učinke.

Zaščita pred soncem

Ena najbolj očitnih in opaznih prednosti zaščite pred soncem je, da ščiti vašo kožo pred širokim spektrom škodljivih ultravijoličnih žarkov. Zaščita pred soncem dejansko zmanjšuje prodiranje UV žarkov v kožo in sproži različne kožne bolezni. Tudi najlažje sončne opekline imajo lahko škodljive učinke, zato je pomembno, da zaščitite svojo kožo.

Pomaga pri zaščiti pred vidnimi znaki prezgodnjega staranja

Vsi želimo mladostno, sijočo in zdravo kožo. Toda prekomerna izpostavljenost sončni svetlobi lahko poveča videz drobnih linij in gub. Z drugimi besedami, uporaba kreme za sončenje lahko zaščiti pred škodljivimi učinki prezgodnjega staranja ali staranja kože.

Zmanjša tveganje za nastanek raka

Na srečo je krema za sončenje zelo učinkovita pri zmanjševanju tveganja za nastanek različnih kožnih rakov, zlasti melanoma. Znano je, da je ta vrsta kožnega raka izjemno agresivna in je lahko smrtno nevarna za mnoge ženske, zlasti tiste, stare 20 let. Za zaščito kumulativne zaščite v dneh in mesecih pa morate dnevno uporabljati kremo za sončenje.

Na splošno zdrava koža

“Koža je na splošno bolj zdrava, ko uporabljate kremo za sončenje”

Esencialne beljakovine v koži, kot je keratin, so zaščitene pri nanosu kreme za sončenje. Te beljakovine so odgovorne predvsem za ohranjanje gladke in zdrave kože tako po videzu kot po delovanju.

Izbira izdelka

Večina strank se boji misli, da bi vsak dan nosila kremo za sončenje. Mnogi so zaskrbljeni, da bodo losjoni za zaščito pred soncem izbruhnili, koža postala mastna, najslabše pa bo, da bodo ves dan dišali po kremi za sončenje! Na srečo so izdelki za nego kože prišli daleč in vam ne bo treba vsak dan nanašati oldschool sluzaste kreme za sončenje, da bi dosegli velike prednosti vsakodnevne uporabe krem ​​za sončenje. Vrsta izdelka, ki ga uporabljate, je odvisna od časa, ki ga nameravate preživeti na soncu, in dejavnosti, ki jih boste opravljali, vendar se bomo za naše namene osredotočili na izdelke za zaščito pred soncem, ki so najboljši za vsakodnevno uporabo, in ne na dan na plaži.

Na žalost za večino običajen dan ne vključuje daljšega časa na soncu. To pomeni, da vaša dnevna zaščita pred soncem verjetno ne potrebuje več kot 35 do 50 SPF, čeprav boste želeli poiskati kremo s širokim spektrom zaščite, da zagotovite zaščito pred vsemi škodljivimi sončnimi žarki. Poleg tega boste pri izbiri izdelka morali upoštevati tudi svoj tip kože. Alergijam ali koži, nagnjeni k aknam, bodo koristili izdelki brez dišav in konzervansov, tisti s suho kožo pa bodo želeli poiskati dnevne vlažilce z dodano kremo za sončenje.

Vsakodnevno nanašanje kreme za sončenje se morda zdi nepotreben korak, ki bi ga morali dodati režimu nege kože, še posebej, če greste iz avtomobila v pisarno in nazaj, vendar je ključnega pomena za ohranjanje zdravja vaše kože.