ŠPORT

Pri katerih športih pokuriš največ kalorij? Najboljša vaja za ohranjanje kondicije

Če želite shujšati, morate pokuriti več kalorij, kot jih porabite. Torej, kateri športi pokurijo največ kalorij? Katere vrste vadbe so najboljše za ohranjanje kondicije?

Število kalorij, ki jih porabite z vadbo, je večinoma odvisno od vaše teže, vpliva pa tudi vaša višina in starost.

Ljudje pogosto težko načrtujejo vadbo zaradi vrveža vsakdanjega življenja. Če bi imeli za vadbo le eno uro, kateri športi bi zagotovili največjo porabo kalorij?

Ti športi pokurijo največ kalorij

Tek

Tek je verjetno najbolj klasičen način kurjenja kalorij. Hitreje kot tečete, več kalorij pokurite. Nekdo, ki je tehtal 83 kilogramov pri teku s hitrostjo 8 mph, bi v eni uri pokuril 979 kalorij, medtem ko bi nekdo z enako težo, ki bi tekel s hitrostjo 6 mph, porabil 813 kalorij.

Boks

Boks je intenzivna vadba, ne glede na to, ali udarite v vrečo, blazine ali sparing. Eno uro udarjanje v vrečo bo pokurilo 457 kalorij za nekoga, ki tehta 83 kilogramov, medtem ko bo sparing v ringu porabil neverjetnih 1062 kalorij!

Plavanje

Čeprav ni tako intenzivno kot boks ali tek, je plavanje odličen šport za kurjenje kalorij, saj ga lahko počnete veliko dlje! Plavanje deluje na celotno telo in je veliko lažje za vaše sklepe. Oseba, težka 83 kg, bi pokurila 481 kalorij s plavanjem spredaj za eno uro in 440 kalorij s plavanjem prsno.

Nogomet

Ni presenetljivo, da je nogomet najbolj priljubljen šport na svetu, še posebej, če upoštevate, kako dobra vadba. Eno uro igranje nogometa pokuri impresivnih 664 kalorij.

Košarka

Še en ekipni šport, ki zahteva veliko energije, je košarka. Pričakujete lahko, da boste porabili 664 kalorij v strelskih metih.

Kolesarjenje

Kolesarjenje je eden največjih kurilnikov kalorij. Koliko boste pogoreli, je odvisno od tega, kako hitro greste. Nekdo, ki tehta 83 kilogramov, pokuri 564 kalorij v počasnem tempu za eno uro, 664 kalorij v zmernem tempu in 830 kalorij v hitrem tempu.