PODJETNIŠTVO

10 Korakov za začetek poslovanja

Poskrbeti morate, da ste se pred začetkom podjetja temeljito pripravili, vendar se zavedajte, da bodo stvari skoraj zagotovo šle narobe. Za uspešno poslovanje se morate prilagoditi spreminjajočim se razmeram. Poglobljena raziskava trga na vašem področju in demografija vaših potencialnih strank je pomemben del oblikovanja poslovnega načrta. To vključuje izvajanje anket, vodenje fokusnih skupin in raziskovanje SEO in javnih podatkov.

Preden začnete prodajati svoj izdelek ali storitev, morate zgraditi svojo blagovno znamko in pridobiti sledilce ljudi, ki so pripravljeni skočiti, ko odprete vrata za podjetja.

  • Opravite tržno raziskavo

Tržne raziskave vam bodo povedale, ali obstaja priložnost, da svojo idejo spremenite v uspešno podjetje. To je način zbiranja informacij o potencialnih strankah in podjetjih, ki že delujejo na vašem območju. S temi informacijami poiščite konkurenčno prednost za svoje podjetje.

  • Napišite svoj poslovni načrt

Vaš poslovni načrt je temelj vašega podjetja. To je načrt za oblikovanje, vodenje in rast vašega novega podjetja. Z njim boste prepričali ljudi, da je delo z vami – ali vlaganje v vaše podjetje – pametna in odlična izbira.

  • Financirajte svoje podjetje

Vaš poslovni načrt vam bo pomagal ugotoviti, koliko denarja boste potrebovali za zagon svojega podjetja. Če tega zneska nimate pri roki, morate zbrati ali si izposoditi kapital. Na srečo obstaja več načinov kot kdaj koli prej, da poiščete kapital, ki ga potrebujete.

  • Izberite lokacijo svojega podjetja

Lokacija vašega podjetja je ena najpomembnejših odločitev, ki jih boste sprejeli. Ne glede na to, ali odpirate podjetje ali odprete spletno trgovino, bi lahko vaše odločitve vplivale na vaše davke, zakonske zahteve in prihodke.

  • Izberite poslovno strukturo

Pravna struktura, ki jo izberete za svoje podjetje, bo vplivala na vaše zahteve glede registracije podjetja, koliko plačujete davke in na vašo osebno odgovornost.

  • Izberite ime svojega podjetja

Ni lahko izbrati popolnega imena. Želeli boste takšnega, ki odraža vašo blagovno znamko in ujame vaš duh. Prav tako se boste morali prepričati, da kdo drug ne uporablja imena vašega podjetja.

  • Registrirajte svoje podjetje

Ko ste izbrali popolno ime podjetja, je čas, da postane zakonito in zaščitite svojo blagovno znamko. Če poslujete pod drugim imenom, se morate registrirati pri zvezni vladi in morda tudi pri svoji državni vladi.

  • Pridobite zvezne in državne davčne številke

Identifikacijsko številko svojega delodajalca (EIN) boste uporabili za pomembne korake za začetek in rast vašega podjetja, na primer odpiranje bančnega računa in plačevanje davkov. To je kot številka socialnega zavarovanja za vaše podjetje. Nekatere – vendar ne vse – države zahtevajo, da dobite tudi davčno številko.

  • Prijavite se za licence in dovoljenja

Da bo vaše poslovanje nemoteno, ostanite skladni z zakoni. Licence in dovoljenja, ki jih potrebujete za svoje podjetje, se razlikujejo glede na panogo, državo, lokacijo in druge dejavnike.

  • Open a business bank account

A small business checking account can help you handle legal, tax, and day-to-day issues. The good news is it’s easy to set one up if you have the right registrations and paperwork ready.