ZDRAVJE

Joga obraza za notranji in zunanji sijaj?

V nenehnem prizadevanju, da bi se elegantno starali in izžarevali občutek notranjega miru, mnogi ljudje iščejo naravne, cenovno dostopne možnosti, ki jim bodo pomagale videti in se počutiti bolje.

Joga obraza vključuje masažo in vaje, ki stimulirajo mišice, kožo in limfni sistem. Ta tehnika je zasnovana tako, da zmehča in sprosti vaše obrazne mišice, da pomaga ublažiti napetost, stres in skrbi. To vam lahko pomaga tudi, da prenehate ustvarjati izraze obraza, povezane s temi občutki.

Nekatere raziskave so pokazale, da lahko vaje, kot so joge za obraz, izboljšajo videz vašega obraza.

Kaj je joga obraza?

Joga obraza je naravna, alternativna možnost, ki lahko prinese trajne rezultate. Tehnika uporablja različne masaže in vaje, ki ciljajo na vaš obraz, vrat in ramena.

Raziskava je ugotovila, da je joga za obraz lahko učinkovita pri izboljšanju strukturnega videza vašega obraza s krepitvijo mišic lic in obraza. Zdravniki poročajo tudi o mlajšem videzu.

Danielle Collins, ustanoviteljica joge obraza Danielle Collins, pojasnjuje, da uravnotežena rutina joge obraza vključuje vaje skupaj z masažo, sprostitvijo in tehnikami akupresure.

Priporoča tudi, da se osredotočite na vaše splošno počutje.

»Pomembno je dobro spati, zmanjšati stres in se zdravo prehranjevati. Celostno zdravje in samooskrba sta ključna za sijočo kožo, saj se bo skrb zase odražala v vašem zunanjem sijaju,« pravi.

Ustvarite lahko rutino za ciljanje na določeno zaskrbljujoče področje na vašem obrazu, kot so namrštene črte, linije čela ali vranje noge. Lahko pa se osredotočite na skrbi, povezane s težavami, kot so stres, tesnoba ali spanje.

Collins pravi, da vam bo dosledna praksa joge obraza pomagala ustvariti pozitivne dolgoročne spremembe.

Zaradi razpoložljivosti spletnih vadnic je joga obraza dostopna mnogim ljudem. Tehnike se lahko naučite pri inštruktorju na posameznih predavanjih, delavnicah ali tečajih.

Kakšne so prednosti obrazne joge?

Prednosti joge za obraz so lahko več kot globoke v kožo. Zdravniki pravijo, da so njegove koristi ogromne. Raziskave, ki podpirajo te prednosti, se povečujejo.

Collins pojasnjuje, da obrazna joga spodbuja zdravo, sijočo kožo.

Pravi: ”Joga obraza pomaga dvigniti in učvrstiti mišice pod kožo, kar zgladi linije in gube. Masaža pomaga izboljšati cirkulacijo, izboljšati limfno drenažo in sprostiti napetost. Tehnike akupresure pospešujejo cirkulacijo in lajšajo stres, kar lahko pomaga pri preprečevanju glavobolov, sproščanju sinusov in izboljšanju kakovosti vašega spanca.”

Collins tudi pravi, da lahko vaje joge obraza sprostijo preveč aktivne mišice, medtem ko tonirajo šibkejše mišice, kar pomaga preprečiti povešanje in izrazne linije.