ZDRAVJE

6 načinov, kako pridobiti in ostati motivirani v svojem malem podjetju

Biti motiviran in ostati motiviran je bistvenega pomena, ne glede na to, ali si prizadevate doseči poslovni cilj, začeti nov podvig ali upravljate vsakodnevno poslovanje vašega podjetja. Pomanjkanje motivacije lahko uniči vašo samozavest in poškoduje vaš potencial za uspeh. Bolj kot boste motivirani, več zagona boste ustvarili in lažje se boste lotili ambicioznih ciljev in dosegli višje stopnje uspeha v vašem podjetju.

Sledite tem nasvetom, da se motivirate, povzpnete iz padca in se postavite tako, da lahko dosežete vsak od svojih ciljev.

1. Utrdite se v cilj

Čeprav pomanjkanje motivacije morda ni povezano z določenim ciljem, vam lahko cilj pogosto pomaga pri motivaciji. SMART postavljanje ciljev je eden od načinov, da začrtate svoje cilje, razjasnite pomen cilja in ustvarite akcijski načrt za njegovo doseganje. Če ste sposobni razčleniti dolgoročne cilje na tedenske ali celo dnevne korake ukrepanja, vam lahko napredek, ki ga naredite vsak dan, pomaga pridobiti zagon in se motivirati za nadaljevanje procesa.

2. Podoživite pretekle uspehe

Se spomnite, kako je bilo doseči dosežek, doseči pomemben mejnik ali sprejeti pomembno odločitev? Preživite nekaj časa za razmišljanje o procesu, skozi katerega ste šli, delu, ki ste ga vložili, in okusu zmage. Podoživljanje nekaterih svojih najboljših trenutkov vas lahko spravi čez oviro in začnete delovati.

3. Poiščite navdih v nekom drugem

Vedno bodo drugi, ki so hodili po poti pred vami, se soočali z izzivi in ​​izšli kot zmagovalci. Preživite čas in cenite zagnanost in odločnost drugih ter raziščite, kako so premagovali izzive, s katerimi so se soočali na svojih potovanjih. To je lahko motivirajoče, obenem pa vam da nekaj kreativnih idej za premagovanje izzivov, s katerimi se soočate.

4. Preizkusite nov pristop

Napredek pogosto ustvarja rutine; rutine lahko prinesejo dolgčas; in dolgčas lahko povzroči izgubo motivacije. Če zaradi vaše rutine izgubite ogenj, je morda čas, da stvari pretresete. Poskusite spremeniti način, kako delate stvari, kdaj jih počnete, kako jih počnete in celo kako razmišljate o njih. Začnite dvomiti o svojih standardnih procesih in uvedite nov način razmišljanja, da premagate samozadovoljstvo in obnovite svojo motivacijo.

5. Poiščite odgovornega partnerja

Če imate nekoga, ki vas bo spodbujal, podpiral in vas izzival, je to lahko učinkovit način, da pridobite in ostanete motivirani. Ko se nekomu drugemu zavežete, da bo nekaj naredil, se ne borite več sami. Nekdo drug računa na vas in večina od nas čuti večjo motivacijo za ukrepanje, ko obstaja možnost, da bomo razočarali koga drugega kot sebe.

6. Razvijaj se

Nenazadnje, čeprav se nekatere od teh metod zanašajo na zunanje vire, motivacija prihaja od znotraj. Najboljši način, da se motivirate, je tako, da ugotovite, kaj vas vznemirja in spodbuja. Preizkusite lahko svojo najljubšo glasbo, pozitivno razmišljanje, praznovanje uspeha in ustvarjanje osebne mantre. Ko najdete dejavnost, ki povzroči dvig motivacije in vas navduši, da naredite naslednji korak, ste našli svojo motivacijsko skrivnost, da premagate padec.

Če vam te ideje ne pomagajo pri motivaciji, preživite nekaj časa in raziščite, kaj vas navduši in pripravi na delo. Vsak ima sprožilec, ki ga potisne v produktivni način. Morda boste potrebovali malo poskusov in napak, da jih najdete, vendar je tam, če si vzamete čas za iskanje.