TEHNOLOGIJA

5 robotskih trendov, na katere morajo biti tehniki pozorni v letu 2022

Robotika je ena glavnih industrij, ki s časom pridobiva zagon. Vsi tehniki so navdušeni, da bi videli, kaj novega ima. Tukaj je nekaj glavnih trendov, ki bi jim lahko bili priča v prihodnjih letih.

Vsak sektor je bil med pandemijo priča drugačnim spremembam. Za nekatere je bilo polno težav, za nekatere pa veliko priložnosti. Industrija robotike se je soočila z mešanimi reakcijami s pomanjkanjem ponudbe in povpraševanja, vendar je doživela tudi velik tehnološki napredek. Strokovnjaki v sektorju robotike se bodo leta 2021 naučili toliko stvari, ki bodo prišle prav v letu 2022.

Tukaj je nekaj glavnih trendov v industriji robotike leta 2022.

Vzpon v AI

Umetna inteligenca je glavni vidik robotske industrije. Zato bodo, ko je robotika na vrhuncu, v toku tudi trendi umetne inteligence za izboljšanje učinkovitosti in učinkovitosti robotov. Od dobavne verige do skladiščenja, avtomobilske industrije do kmetijstva, bo povsod.

Pametne tovarne

Tehničarji bodo lahko priča bolj inteligentnim proizvodnim postajam z avtomatiziranimi rešitvami. Pametne tovarne so prihodnost robotske industrije, ki je učinkovitejša, hitrejša in natančna.

Sprejem agilne robotike

Maloprodaja in potrošniki bodo sprejeli robotiko in avtomatizacijo v nenehno spreminjajoči se pokrajini. To bo pomagalo pri sestavljanju predmetov, da se stvari začnejo premikati. Uporabniki bodo lahko paletizirali izdelke in nadzorovali kakovost tudi v skladišču.

Koboti

Sodelujoči roboti ali koboti bi lahko bili v letu 2022 stvar, na katerih bodo delali električni in robotski inženirji. To bo robotom omogočilo, da delajo skupaj z ljudmi, da bi dosegli učinkovite rezultate. Koboti bodo zaznavali tudi spremembe s svojo programsko opremo in senzorji, ki bodo zagotavljali varnost ljudi.

RPA

Mehanizem robotske avtomatizacije procesov bo imel večjo moč na trgu. To bo uporabljeno za avtomatizacijo več procesov, kot so razporejanje sestankov, upravljanje zalog in izdajanje računov, ki izboljšajo izkušnjo zaposlenih.