IZOBRAŽEVANJE

10 razlogov za študij znanosti

Imejte odprte možnosti za fakulteto

Izbira le treh ali štirih predmetov je pogosto težka, zlasti za študente, ki se počutijo raztrgane med umetnostjo in znanostjo. Vendar pa boste z izbiro enega ali dveh naravoslovnih predmetov imeli odprta oba vrata za prihodnjo diplomo. Na primer, študij angleščine, biologije in kemije vam omogoča, da se prijavite za visokošolsko izobrazbo, ki sega od angleške književnosti do več znanstvenih programov, vključno z medicino ali zobozdravstvom.

Da bi videli dalje

Mnogi kadri imajo radi diplomante znanosti. Večja je verjetnost, da boste dobili dobro plačano službo v znanosti, tehniki ali medicini kot v umetnosti. In če se ne počutite kot kariera v znanosti, vas nič ne ovira, da ne bi stopili v popolnoma težko industrijo. Dejansko je s potrebno motivacijo in ustreznimi strokovnimi izkušnjami vse mogoče.

Izboljšajte svoje analitične sposobnosti

Znanost vas nauči več dragocenih veščin, vendar je sposobnost analiziranja velike količine informacij na jedrnat način pomembna za vse discipline. Dejansko je sposobnost sklepanja na podlagi dokazov bistvena in vam bo omogočila, da ste natančni in artikulirani.

Naučite se reševati težave

Znanost je iskanje rešitev za izjemno zapletene probleme. Lahko je tudi preučevanje možnih rešitev, ki so bile že predlagane, ali načinov, s katerimi lahko poskušamo te rešitve poiskati. Kakorkoli že, lahko bo študij znanosti zadovoljiv, bodisi z reševanjem preprostih problemov v izpitnem vprašanju ali z možnostjo prispevanja k raziskavam v vaši prihodnji znanstveni karieri.

Praksa

Po 13 letih študija in izjemnem trudu, da se prebijemo skozi naporen postopek vpisa na fakulteto, se lahko človek pogosto znajde v stanju razočaranja. Tako se bo zdelo, da boste polovico svojega časa preživeli v laboratoriju, presenetljivo osvežujoče!

Dragocene informacije

Zaradi širine znanosti obstaja neverjetno veliko informacij za posredovanje. Zato študentje včasih mislijo, da je edina pot do uspeha skozi fotografski spomin. Vse to se spremeni na univerzi.

Bodite obveščeni

Ena od prednosti študija znanosti je, da lahko zaradi hitre narave odkrivanja in razvoja stvari postanejo izjemno vznemirljive, še posebej, če ste na oddelku, ki je močno usmerjen v raziskave. Prejemanje poučevanja konceptov, poimenovanih po lastnih profesorjih, je zagotovo privilegij, skupaj z vrsto zanimivih predavanj, seminarjev in celo priložnosti za prispevanje k najnovejšim raziskavam.

Dobite tisto, za kar plačate

Študij je lahko zelo drag za študente, doma ali v tujini. Zato je bolje vlagati v študije, ki odpirajo velika vrata za prihodnost.

Vse učenje se ne zgodi na univerzi

Možno je in včasih še bolj zaželeno, da izkoristite svojo umetniško in ustvarjalno plat izven svojega poklicnega cilja. Veliko je vrhunskih študentov in zaposlenih na vseh področjih, ki so tudi uspešni glasbeniki, umetniki, kuharji, filmski ustvarjalci, romanopisci, blogerji, politični aktivisti in jezikoslovci. Zasledovanje teh interesov vam lahko le pomaga razviti vse vrste spretnosti in vam omogoči širšo perspektivo, tudi če je tako enostavno kot biti navdušen bralec.

Odkrijte svet okoli sebe

Nič ni bolj fascinantnega ali pomembnejšega za študij. Torej, ko se borite z ravnotežnimi enačbami ali gledate pod mikroskop, bodite prepričani: vaše trdo delo se bo resnično izplačalo.